Å legge ned oljenæringen er ikke løsningen på problemet

Bilde tatt privat med godkjennelse til å bruke offentlig.

Bilde tatt privat med godkjennelse til å bruke offentlig. Foto:

Av

Å legge ned Norges største og mest lønnsomme næring løser ikke klimautfordringene. Tvert imot, bør norsk olje- og gass være en del av løsningen på problemet som vi står ovenfor.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nylig fremmet programkomiteen til Venstre et forslag om å stanse all oljeleting i Norge. Med krav om å stenge igjen oljekranen hindrer Venstre at Norge kan være en del av klimakrisen.

Spørsmålet er om Venstres programkomite forstår konsekvensen av budskapet de fronter. For hvis Venstre får det som de ønsker, vil en nedleggelse av oljenæringen sende minst 170 000 mennesker ut i arbeidsledighet. Å forby folks ærlige arbeid er ikke et særlig godt tiltak for å løse klimautfordringene. Det mange glemmer er at for å kunne utkonkurrere kull, den mest forurensede energikilden på markedet er verden fortsatt avhengig av norsk olje- og gass.

I 2019 hadde Storbritannia sin første kullfrie uke siden 1887. Dette på grunn av norsk gass. Det samme gjelder i Europa hvor Tyskland skriker etter norsk gass for å kunne kutte utslippene sine.

Vi i Fremskrittspartiet mener at norsk olje- og gass helt klart er en del av løsningen på klimautfordringene – ikke en del av problemet. Gjennom undervisning i klasserommet kan elevene opparbeide seg den nødvendige kunnskapen man trenger, for å løse morgendagens utfordringer. Samtidig kan norsk olje- og gass fortsatt gi oss de inntektene og arbeidsplassene vi trenger, mens man får Europa til å bruke mindre kull.

Der Venstre ønsker å sende 170 000 mennesker ut i arbeidsledighet, mener vi i Fremskrittspartiet at oljearbeiderne kan være en del av løsningen. Norsk olje- og gass minsker forurensingen og bidrar til å være et reelt alternativ til kull. Å legge ned Norges mest lønnsomme næring er ikke løsningen.

Skriv ditt leserbrev her «

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening.

Artikkeltags