Bodø Lufthavn

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ja, Gunnar Stavrum, hvorfor sier du ikke noe videre om hvordan denne situasjonen har oppstått?

Dette er saken: Flytting av flyplassen i Bodø vil koste samfunnet 5 millioner kroner per meter

Kortversjonen er at oppgradering av Bodø hovedflystasjon for de nye jagerflyene ble beregnet til cirka fire milliarder kroner. Så dukket Ørlande opp som alternativ med helt ny flystasjon til kr 3,5 milliarder kroner.

Ørland ble valgt og Bodø taper 2500-3000 arbeidsplasser. I og med flyttingen til Ørland ble 20 år med utvelgelse av nye fly kronet med fly som ikke har nok fuelkapasitet for å dekke nordområdet.

Evenes skal så fungere som en fremskutt base og de første tall var vel til en pris av 300-400 millioner kroner. Til deg som er så opptatt av tall, kan det opplyses at utposten Ørland som ingen vil flytte til for lengst har passert 20 milliarder - og Evenes havner nok til slutt på det som Ørland skulle koste.

Les også: AC Milan-sjefen listet opp Bodø/Glimts styrker før storkampen

Bodø måtte uansett ha ny flystripe og får nå en mulighet til å utvikle seg for å ta tilbake de tapte arbeidsplassene. Denne sinnssyke runddansen vil koste samfunnet 30-40 milliarder, og Norge sitter igjen med et dårligere flyforsvar i nord.

Oppgraderingen av Bodø hovedflystasjon, som jo har alle installasjonene, ville sikkert ikke kostet mer enn beregnet . Godt jobba til de av politikerne på Stortinget som var innblandet.

Skriv ditt leserbrev her «

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening.

Artikkeltags