Hvorfor selges malt kjøtt som kjøttdeig?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg kan tenke meg at den oppvoksende generasjon ikke har den samme nødvendighet til å drøye kjøttet, som den generasjonen jeg tilhører.

I dag stekes det malte kjøttet direkte på stekepannen knapt med tilsatt stekefett. Det stekte kjøttet brukes til taco og til bruk på pizza eller andre retter av utenlandsk opprinnelse.

Les også: Nå har Norgesgruppen endret emballasjen på kjøttet sitt

Det malte kjøttet kan berges og gjøres om til kjøttdeig i en foodprosessor og tilsettes salt og vann, og da får en den berømte kjøttdeigen, som ved å tilsette potetmel kan spees ganske mye om en har valgt rett type malt kjøtt.

En ender da opp med kjøttkaker, karbonader og for ikke å glemme; den herlige kjøttpuddingen.

Kunnskapen om kjøtt og bruken av det blir sakte men sikkert maltraktert av salgskonsulenter.

Les også: Tine gjør stor endring med nye melkekartonger - men du har garantert sett den før

Hvor er yrkesstoltheten til de som kunne sitt fag blitt av blitt av? Dette får bli mitt lille angrep på dem som kaller malt kjøtt for kjøttdeig.

Om det malte kjøttet tilsettes salt og vann og kjøres noen runder i ei hurtighakke så får en kjøttdeig. Ounktum. Og kun da.

Skriv ditt leserbrev her «

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening.

Artikkeltags