Det offentliges bruk av penger

Av
DEL

LeserbrevJa, snart skal vel alt drives av det offentlige, og det er vel en god måte å grave sin egen grav på kan vel være dagens hjertesukk.

Jeg har de siste 30 årene hevdet at man ikke får noen «sving» på det offentlige forbruket dersom man ikke skiller den løpende driften av tjenester med forvaltningen.

Bare se til siste nå; Bergensbanen.

Man må jo stille seg spørmålene:

Hvorfor har de som frakter folk og gods på Bergensbanen nå behov for tilføring av midler for driften, mens de gjennom en konkurranse være i stand til å tilføre midler?

Hvordan kan dette skje så rett over natten?

Er det vi nå ser her vært en rundhåndet bruk av skattebetalernes penger?

Hva med alle de øvrige områder. Er det samme rundhåndede pengebruk der også?

Skal vi lykkes i fremtiden, etter at skattepengene fra oljesektoren er redusert og som i dag tilsvarer 20 prosent av det offentlige forbruket, må også Stortinget samlet sett begynne å tenke nytt.

Bergensbanen viser at det fungerer med konkurranse.

La det offentlige bli dyktige på forvaltning, innkjøp, avtaleoppfølning og kontroll, for her er det behov for en virkelig kompetanseheving innenfor det offentlige.

La det private ta seg av den løpende driften - tjenestene totalt sett - og makte å opprettholde dagens velferd også etter oljen tar slutt.

Skriv ditt leserbrev her «

VIL DU DELTA I DEBATTEN? Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening (tjeneste under utvikling)

Artikkeltags