Ikke la Oslo-skolen forfalle

Leder i Nordstrand Unge Høyre, Herman Brevik Helling, mener det er grunn til bekymring rundt byrådets prioriteringer i Osloskolen.

Leder i Nordstrand Unge Høyre, Herman Brevik Helling, mener det er grunn til bekymring rundt byrådets prioriteringer i Osloskolen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Resultatene fra årets nasjonale prøver viser at Oslo-skolens 5. klassinger går tilbake i både lesing, engelsk og regning.

I tillegg til dette kan vi se at andelen på det laveste mestringsnivået har økt innenfor alle de tre kategoriene.

Les også: Endrer statsbudsjettet: Gir millioner til bedre utstyr for yrkesfag-elever

Ferdigheter som fundament

Dette er ferdigheter som utgjør selve fundamentet for mestring i skolen, og for deltakelse i samfunnet som sådan. Elever skal ikke oppleve at de ikke forstår det grunnleggende, at de ikke blir sett, og at hånden rekkes mindre og mindre opp i timene.

Derfor må man prioritere de grunnleggende ferdighetene tidlig i skoleløpet. Man må ha kvalifiserte lærere og tilpasset undervisning, og man må kartlegge kunnskap og følge opp resultatene.

Les også: Vi trenger oppdaterte skolebøker og stoler det går an å sitte på - ikke et vegetarisk skolemåltid

Feilprioritering

Byrådet har på sin side valgt å fjerne prioriteringen av norsk, engelsk og matte de første skoleårene, og de ser heller ikke verdien av åpenhet eller oppfølging av resultater.

I byrådserklæringen for 2019 nevner de så vidt «lesing, skriving og regning», og da på lik linje med lek og fysisk aktivitet.

Oslos elever presterer dårligere på de grunnleggende ferdighetene enn tidligere.

Les også: Jeg var det «vanskelige» barnet

Skriveferdigheter fremfor kjøttfri skolemat

Inga Marte Thorkildsen, kanskje det igjen er på tide å finne fram Høyres skolepolitiske program?

Det bør tross alt være viktigere at vi elever kan lese, skrive og regne skikkelig, enn at pengene skal bli brukt på kjøttfri skolemat.

Merknad:
Forfatteren er deltager i utdanningsprogrammet Young Ambassadors. Meningene som kommer til uttrykk er forfatterens egne.

Skriv ditt leserbrev her «

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening.

Artikkeltags