Terningkast 5: Flotte danske samtaler

Jesper Zeuthen, Jacob Anderskov og Anders Vestergaard - representanter for tre generasjoner danske jazzmusikere.

Jesper Zeuthen, Jacob Anderskov og Anders Vestergaard - representanter for tre generasjoner danske jazzmusikere. Foto:

Vi har blitt bortskjemt med både godt og gammelt dansk. Her får vi påfyll med både voksen og ung dansk. Det smaker svært godt.

DEL

Plateanmeldelse: Jesper Zeuthen - Jacob Anderskov - Anders Vestergaard - "Ecstatic Embrace" Spesielt ut fra det spennende plateselskapet ILK Music, som i stor grad er musikerdrevet, kommer det mye spennende og annerledes musikk. Dette andre-albumet fra trioen bestående veteranen og altsaksofonisten Jesper Zeuthen (71), den stilskapende pianisten Jacob Anderskov (45) og den i denne sammenheng ferske trommeslageren Anders Vestergaard (31), bekrefter at på tvers av generasjonene gror det mye nytt i den danske jazzfloraen også.

Trioens debut, "Out of the Spectacle", vant en dansk "grammy" i 2019 for beste spesielle utgivelse. Her får vi møte de tre under en konsert under Copenhagen Jazz Festival - da slikt var mulig - nemlig i fjor.

I løpet av de 34 minuttene de to "låtene" varer, blir vi invitert inn i samtaler der hovedformålet er å skape rom - ikke fylle dem. De tre, med hver sine unike stemmer, har ønske om å utfordre både hverandre og oss og samtidig invitere oss med til varme og inkluderende steder. Her er det tre musikanter med den største respekt for hverandre og med voldsomt store ører som setter hverandre stevne og som nekter å kompromisse et gram.

Dette er varm, spennende og utfordrende frijazz fra en dansk stjernetrio. Gi deg sjøl sjansen til å bli med på reisa - du vil ikke angre.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Jesper Zeuthen - Jacob Anderskov - Anders Vestergaard - "Ecstatic Embrace" - ILK Music/ilkmusic.com

Jesper Zeuthen - Jacob Anderskov - Anders Vestergaard - "Ecstatic Embrace" - ILK Music/ilkmusic.com

Om Tor Hammerø

Jazz og fotball er viktige ingredienser i livet. Noe av grunnen kan nok være at jeg kommer fra Molde. Har vært bosatt i Oslo siden 80-tallet og jobbet i TV 2 som vaktsjef, kommentator og reporter. Liker godt ananasbrus som naturlig er når man kommer fra Norges vakreste by.

Jeg skriver daglig om musikk - både pop, rock, verdensmusikk, viser og country, men i stor grad jazz. Jeg anmelder også bøker. Det blir stort sett skjønnlitteratur og mye krim.

Artikkeltags