Fortjener alle tros- og livssynssamfunn belønning?

Dagfinn Eckhoff

Dagfinn Eckhoff Foto:

Av
DEL

LeserbrevDenne gangen handler det om Jehovas vitner, og deres problematiske holdninger til blant annet homofili og kvinner. Det handler også om autoritær barneoppdragelse, og sektens utfrysing av medlemmer som bryter med sekten. Dette er problemer som er typiske for autoritære sekter og religioner, og gjelder både innenfor kristendommen, jødedommen og islam. Det spesielle denne gangen er at en representant for et av våre største partier går ut og påpeker statens ansvar for å beskytte både barn og voksne som utsettes for uakseptable overgrep.

Bakgrunnen for tanken om at religion skal belønnes, er at staten fortsatt belønner Den norske kirke med enorme bevilgninger, og at derfor skal andre tros- og livssynssamfunn økonomisk likestilles i rettferdighetens navn. Det nye er at samfunnet begynner å våkne opp med vemmelse ved tanken på at vi skal være med å finansiere organisasjoner som vi etter hvert forstår oppfører seg i strid med moderne rettsoppfatning. Det er på tide!
Ateistene skriver nå brev til alle norske partier med denne oppfordringen:

- Det må være riktig å kunne reagere med fratakelse av støtte overfor alle tros- og livssynsorganisasjoner når overgrep avsløres.

- Lovverket må skjerpes og følges opp og lista legges høyere.

- Der tro kommer i konflikt med menneskerettigheter og menneskeverd må trosstøtten vike.

- Vi oppfordrer alle politiske partier til å følge opp det initiativet som AP har tatt i denne saken!

Skriv ditt leserbrev her «

VIL DU DELTA I DEBATTEN? Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening (tjeneste under utvikling)

Artikkeltags