Senterpartiet er Stortingets største bløff

Av
DEL

LeserbrevSenterpartiet med Trygve Slagsvold Vedum og Geir Pollestad i førersetet er Norges største useriøse parti. Dette partiet kommer med usannheter hver gang de legger ut påstander om hvordan Norge blir vanstyrt.Skulle Senterpartiet fått sin politikk satt ut i praksis ville vi ganske raskt fått store problemer i landet.

Dette er saken: Senterpartiets vekt og kommende fall

Bøndene er partiets sak nummer en. Får de sitt, så kan det gå som det vil med resten av befolkningen. De snakker om folk i distriktene. Men hva vil distriktene få ut av Vedum og Pollestads politiske løfter? Ingen verdens ting. Matprisene vil skyte i været når SP får råderett over Norges mulighet (les: umulighet) til å importere mat som vi idag kan kjøpe i butikken til en overkommelig pris. Da skal vi tvinges til å kjøpe matvarer som er produsert av norske bønder til en helt urimelig kostnad. Det som var mulig å legge i handlekurven vil for mange bli mat som kun blir tilgjengelig for de bemidlede.

Hvordan tror SP grensehandelen vil utvikle seg når en stor del av de som bor i strøk som har mulighet til å reise til Sverige blir? Den vil øke med mange milliarder! Hva skal bøndene gjøre når de ikke får solgt sine varer? Det er ikke bare å øke skattene. Jeg bor i Østfold, og kjenner en del bønder. Det som er helt klart, er at disse ikke stiller i gruppen "lavt bemidlede", men heller i den gruppen på den øvre delen inntekt-skalaen. Østfold er et fylke som ligger langt nede på stigen når det kommer til "gode fylker" for folk flest. Vi vil kanskje være de som har en mulighet til å flykte fra norske matvarepriser hvis SP får mulighet til å realisere sine drømmer. Men hva med de som bor slik til at de ikke kan lure seg over grensen? Dette lover ikke godt!

Les også: Høyre-fall på fersk meningsmåling

SP er mestere i å komme med helt urealistiske påstander om hvor forferdelig vi har det i dette landet hvis vi bor utenfor byene. Vi kan ikke ha sykehus på hver øy og hvert tettsted i dette landet. Ei heller et lensmannskontor på alle tettsteder, med kontortid 10-15 på hverdager, som i realiteten ikke har noe for seg. Dette er bare to av en lang rekke saker SP mener Norge trenger.

Vi har aldri hatt det så bra som vi har det i Norge i dag. Arbeidsledigheten er historisk lav eksporten av norske varer er på et meget høyt nivå, og bøndene har aldri hatt det bedre. Hvordan Vedum & Co vil overgå dette, er for meg helt ubegripelig.

Skriv ditt leserbrev her «

VIL DU DELTA I DEBATTEN? Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening (tjeneste under utvikling)

Artikkeltags