En generøs vennskaps-handling

Wladimir Putin viser storsinn om Frode Berg løslates etter dommen på fjorten år.

Wladimir Putin viser storsinn om Frode Berg løslates etter dommen på fjorten år. Foto:

Av
DEL

LeserbrevI 2018 ble den russiske statsansatte Mikhail Botsjkarov fengslet i Norge i fire uker, med brev og besøksforbud, etter å ha deltatt på et helt ordinært seminar på Stortinget. I følge vitner oppførte Botsjkarov seg svært mistenkelig, der man skulle tro at en proff agent ville vandret verdensvant og elegant omkring. Botsjkarov derimot skulle ha fiklet med ulike ting, vært stresset, og nesten desperat i forsøket på å ta seg inn i andre rom i et stappfullt lokale.

Der andre ville tenkt at personen kanskje lette etter et uttak for lading av mobiltelefonen, ble Botsjkarov med en gang stemplet som en " russisk spion". PST ble kontaktet, og så bar det rett inn til varetekt, uten en eneste avklaring. Botsjkarov hadde en fotskade, som skulle behandles, dette var det som utløste "spionfrykten" på Stortinget.

Så over til realiteten. Frode Berg har latt seg verve for å levere betaling til russere, for spionasje utført for Norge. For dette ble han i Russland dømt til fjorten år i fengsel. Han ble tatt med pengene fra norske myndigheter på seg, og Russland har arrestert egne statsborgere i det samme sakskomplekset.

Når det gjelder forholdet mellom Russland og Norge, så er det altså Norge som er tatt for spionasje, og som helt urettmessig har fengslet en helt ordinær russisk statsansatt, som må ha fått sitt livs største sjokk. I følge litauiske medier foreligger det nå en avtale om en fangeutveksling av Frode Berg, mot noen russere og litauere. Med tanke på hvordan Norge har behandlet Russland, så viser Vladimir Putin storsinn.

Antageligvis "ser" Putin, Frode Berg, - at det bak spion-dommen finnes en mann som i mange år har arbeidet for et russisk-norsk vennskap. Frode Berg var snart pensjonist, og skulle fått vært i fred for PST. Om fangeutvekslingen finner sted, så er dette først og fremst en generøs vennskaps-handling, fra vårt naboland Russland.

Skriv ditt leserbrev her «

VIL DU DELTA I DEBATTEN? Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening (tjeneste under utvikling)

Artikkeltags