Påstander krever dokumentasjon.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I et innlegg på Nettavisen skriver Elise Bjørnebekk-Waagen fra Ap følgende: "Det er godt dokumentert at smakstilsatt snus og e-sigaretter bidrar til at flere unge begynner med nikotinprodukter."

Jeg vil gjerne ha dokumentasjon på det utsagnet. Det er uhørt å forby smakstilsetninger i snus og e-sigaretter. Det er det som gjør at vi som har klart å slutte med tobakk ikke lenger foretrekker den sure smaken av tobakk og de mer enn 9000 tilsatte stoffene. Mange av dem er både dødelige og kreftframkallende. Vi vil mye heller ha et nikotingivende produkt som smaker noe annet, for eksempel eple eller blomster.

Uten å tillegge politikere generelt en alternativ agenda er det meget trolig at inntektene fra Big Tobacco og Big Pharma er medvirkende til de stadige motstridende innspill og forslag. Ikke minst i opptakten til et valg.

Tobakk inneholder nikotin og tjære, men også over 9000 ulike stoffer. Arsenikk, bly, kvikksølv, asbest, karbonmonoksid, svovel og sprøytemiddelrester er noen av dem. Det høres ikke fristende ut, men alt dette får man i seg fra tobakk og røyk.

Artikkeltags