Staten burde ikke sponse brudd på menneskerettigheter

Av
DEL

LeserbrevStephansen skriver i sitt innlegg at Humanetisk forbund er til hinder for å nekte statsstøtte til religiøse organisasjoner. Det er i beste fall en logisk kortslutning. Ingen stat, heller ikke Norge, bør gi støtte til organisasjoner som åpenbart oppfordrer til brudd på norsk lov, herunder både likestillingsloven, undertrykking av kvinner, kjønnslemlestelse, tvangsekteskap, flerkoneri, ekstreme avstraffingsmetoder i strid med norsk lov og lov om likebehandling av ulik seksuell legning.

Humanetisk forbund ville, med slike klare diskvalifiserende premisser, faktisk fullt ut kvalifisere til statsstøtte, nettopp fordi de ikke oppfordrer til brudd mot norsk lov. Jeg vil tro at de fleste, om ikke alle, religioner som heier på en eller annen fantasifigur, og som bygger sine regler om rett og galt ut fra skrifter som er flere tusen år gamle fra en uopplyst tid, derimot ville få store problemer med å kvalifisere seg. Det ville sågar bli ganske mye av statsstøtte potten til Humanetisk Forbund og svært lite til både kristne og muslimske religiøse samfunn og sekter. Kan hende også Buddhistene ville komme ganske godt ut av en omlegging.

Jeg tror at å inndra støtten til en rekke ekstreme religiøse samfunn, med nettopp begrunnelse i at staten ikke kan sponse brudd på grunnleggende menneskerettigheter og gjeldende norsk lov, vil være et viktig bidrag i bekjempelsen av urett og være et viktig bidrag i påvirkningen til et mer tolerant, åpent, varmt og inkluderende samfunn med fokus på det norske samfunnets grunnleggende verdier. Med grunnleggende verdier mener jeg altså ikke kristne verdier, men grunnleggende menneskerettigheter. Så vil sikkert noen utfordre meg på religionsfrihet som en grunnleggende verdi - alle må få ha sin tro. Det syns jeg faktisk ikke er en rett man kan ha i et moderne samfunn hvis den aktuelle troen er diskriminerende og setter «utenforstående» i fare (les ikke-troende, homofile, etc.). Hvorfor i all verden skal man akseptere en slik form for religionsfrihet?

Skriv ditt leserbrev her «

VIL DU DELTA I DEBATTEN? Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening (tjeneste under utvikling)

Artikkeltags