Trailersjåfør innesperret i tunnel på E16 i over tolv timer

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

To ras sperrer E16 mellom Voss og Bergen. En trailersjåfør var innestengt i Bolstadtunnelen på E16 i over tolv timer.

DEL

(Bergensavisen) Ved 23.30-tiden onsdag kveld gikk et ras ved tunnelen ved Bolstad på E16. Like etterpå kom Stig Kalleklev kjørende i traileren sin, ifølge Bergens Tidende.

Han kunne ikke rygge fordi nye vogntog kom bak. På andre siden av tunnelen, mot Voss, gikk et annet ras, og Kalleklev var dermed innestengt.

Hver natt siden påske har han kjørt denne strekningen for å frakte varer til Bergen.

– Jeg tenker på rasfaren hver eneste natt. Jeg er glad jeg ble stående i tunnelen. Det er i det minste trygt, sier Kalleklev.

– Vi vet ikke antallet som sto innesperret, men det var et strekke på noen kilometer. De kom seg hverken frem eller tilbake, så de hadde strengt tatt ikke noe valg, og skjønte fort at de var alene der, sier trafikkoperatør John Andreas Omdal ved Vegtrafikksentralen.

Det vil trolig ta flere dager før veien kan åpne igjen, ifølge trafikkoperatør Tore Tysse i Statens vegvesen.

Så fort det lar seg gjøre blir ett felt ryddet så trafikken kan gå på E16 med ledebil. Geologer og entreprenør kom til stedet torsdag morgen for å vurdere rasområdet.

Et kraftig regnvær har ført store vannmengder på Vestlandet. I tillegg til rasene måtte beboere i et bolighus i Kvam evakueres natt til torsdag fordi det begynte å renne vann inn gjennom huset. Også omkjøringsveien på fylkesvei 314 måtte stenges ved Bergsdalen på grunn av ras utløst av regnværet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken