(Bergensavisen): «Ex on the Beach» har vært mye omtalt for sine kontroversielle sider, og torsdagens episode hjelper nok ikke. 27 år gamle Daniel Pedersen fra Bergen lå i sengen med hele fem jenter, på en gang.

– Hvordan var det å se på det selv?

– Det var merkelig. De har klippet det hele ned en del, og gjort det hele litt skjult. Produksjonen har ikke lagt vekt på hvem som gjør hva – det synes jeg er veldig fint, forteller Pedersen til BA.

Se klipp fra episoden her!

Veltrent: Daniel Pedersen er stram i fisken når han ankommer Mauritius for sin «Ex on the Beach» deltakelse. Foto: TV NORGE
Veltrent: Daniel Pedersen er stram i fisken når han ankommer Mauritius for sin «Ex on the Beach» deltakelse. Foto: TV NORGE

Han utdyper at den elleville seansen medførte en liten knekk.

– Det gikk opp for meg at det jeg hadde gjort kom til å komme på TV. Jeg ble stresset og nervøs. På et tidspunkt i episoden sa jeg vel at jeg ble nødt til å flytte til Danmark, for jeg kan ikke fortsette å bo i Norge, ler han.

Dette var derimot bare en tanke der og da.

– Det gikk over. Det kommer en sesong to av «Ex on the Beach», så de stjeler sikkert overskriftene, ler han.

Tenkte ikke på det

Programmer som «Ex on the Beach» og «Paradise Hotel» har publikum i forskjellige aldre, og mange av dem som ser på er bare tenåringer.

– Tenkte du noe på dette da dere spilte inn?

– Det var ikke noe jeg hadde i bakhodet. Jeg så for meg at hele Norge kunne se på, men når man er der inne så tenker man ikke på det. Man er innesperret i noe som kan beskrives som en boble, med de samme menneskene 24 timer i døgnet. Til slutt lever man som om man skulle vært på en helt vanlig ferie, forteller Pedersen.

– Dere er jo rollemodeller for de unge seerne, hva tenker du om det?

– Sånn som jeg er som person, så er jeg ikke et dårlig forbilde. Jeg har utdannelse og ambisjoner, selv om jeg blir fremstilt på en annen måte.

– Men sånn som det blir vist på TV da?

– Jeg håper jo at de yngre som ser på skjønner at det er et realityprogram. Det er klippet for å være underholdende og kontroversielt.

Angrer ikke, men.

Det har vært flere spenstige episoder å se tilbake på for Pedersen, men han angrer ikke på noe.

– Jeg kan ikke komme på noe konkret jeg angrer på, men heller ting jeg skulle gjort annerledes. Det er situasjoner hvor jeg ville formulert meg annerledes og enkelte ting jeg kanskje skulle ha unngått å gjøre på TV, ler han.

– Har du fått mye oppmerksomhet etter premieren?

– Ja, det har vært veldig mye. Stort sett positivt.

– Noen «usømmelige» forespørsler?

Han biter seg litt i leppen og tviholder på ordene.

– Nja, det vil jeg ikke kommentere.

– Det var nesten at du sa ja?

– Det var nesten, ler han.

Har lagt listen høyt

Tidligere i norsk reality har det verste man kan gjøre på TV vært å ha sex.

– Du har lagt listen ganske høyt nå?

– Ja, veldig. Jeg planla ikke at det skulle skje, det bare skjedde. Det ble rett og slett et lite stykke norsk reality TV-historie.

Pedersen prøver å finne flere ord for å beskrive episoden, men får det ikke til.

– Jeg er nesten litt tom for ord for den episoden der.