(Nettavisen)

Det er flere mer eller mindre smarte mennesker som har sagt at det er vanskelig å spå, spesielt om framtiden. Vi skal likevel ta på oss våre spådomsbriller for å kikke på hvordan vi tror mesterskapet vil ende.

Det er 64 kamper som kan spilles i VM, og det vil alltid komme overraskelser. Vi går gjennom alle gruppene, og tipper sluttspillet for å komme fram til en vinner.

(FOTO: )

Gruppe A

Denne gruppen har noen klare oddsfavoritter i Uruguay og hjemlandet Russland. Det er verdt å merke seg at hjemland ofte gjør det bra i VM, men det er klare unntak når lagene rett og slett ikke er gode nok. Det tror vi er riktig i denne gruppen, og selv om Russland er storfavoritter til å vinne sin åpningskamp mot Saudi Arabia kan de slite mot den defensive organiseringen de vil møte. Vi tror Uruguay vil vinne gruppen, men at det er Egypt som tar andreplassen. Laget kommer til VM med vind i ryggen etter en herlig kvalifisering og nyheten om at Salah likevel ble klar til mesterskapet.

Lagene som går videre: Uruguay og Egypt

(FOTO: )

Gruppe B

Hvis ikke Portugal og Spania går videre fra denne gruppen vil mange bli særdeles overrasket, inklusive vi. Marokko og Iran skal rett og slett ikke være god nok, selv om førstnevnte lag kan overraske. Utfordringen for de to favorittene er at de møtes i første kamp, og skulle ett av nabolandene vinne vil det bli press i kamp to for Portugal mot Marokko, som kan gi gruppen en overraskelse. Vi tror likevel den iberiske halvøy blir for sterk.

Lagene som går videre: Spania og Portugal

(FOTO: )

Gruppe C

Det norske håpet er i denne gruppen, med Åge Hareide som trener. Det skal likevel være en særdeles enkel gruppe for sterke Frankrike som starter mot svake Australia. Danmark må bryne seg på Peru for å ta andreplassen som sender danskene videre.

Lagene som går videre: Frankrike og Danmark

(FOTO: )

Gruppe D

Argentina er den store favoritten og de skal få med seg enten Nigeria eller Kroatia videre. Sistnevnte lag har en vidunderlig midtbane på papiret, men som aldri helt fungerer på landslaget. Nigeria vant sin gruppe i kvalifiseringen enkelt. Problemet til Kroatia og Argentina er det motsatte av Islands fordel: Å bygge et lag. Denne gruppen kan åpne seg opp, men vi tror Kroatia følger Argentina videre.

Lagene som går videre: Argentina og Kroatia

(FOTO: )

Gruppe E

Det er mer åpent bak Brasil i denne gruppen enn papirene skulle tilsi, men vi tror Costa Rica er for svake. Derfor står kampen mellom Serbia og Sveits om å ta seg videre. Mye avgjøres i åpningskampene, men vi tror Serbia har en ørliten fordel foran Sveits. Serbia var sterke i kvalifiseringen, og har et solid lag.

Lagene som går videre: Brasil og Serbia

(FOTO: )

Gruppe F

Sverige har en ok start her med Sør-Korea i første kamp. Med seier der kan svenskene klare seg videre om de også har en grei kamp mot Tyskland i andre kamp. Tyskerne skal vinne gruppa, og vi tror både Mexico og Sør-Korea vil slite mot de europeiske nasjonene. To lag med så god organisering har en fordel i et VM.

Lagene som går videre: Tyskland og Sverige

(FOTO: )

Gruppe G

Hvis ikke Belgia og England går videre fra denne gruppen vil det være vill fest i enten Tunisia eller Panama. Mye avgjøres av om England vinner sin første kamp mot Tunisia. Dette skal være europeisk walkover, men Tunisia er et bedre lag enn det kanskje mange tror.

Lagene som går videre: England og Belgia

(FOTO: )

Gruppe H

Denne gruppen er veldig åpen, men her tror vi på afrikansk magi. Lewandowski skal klare å skyte Polen videre også, men Columbia er et lag som kan overraske. Det skal likevel være slik at det er Polen og Senegal som tar skrittet ut av denne gruppa.

Lagene som går videre: Senegal og Polen

Løp 1 mot finalen

Uruguay - Portugal
Vi tror at Uruguay har muligheten til å slå ut Ronaldos Portugal i denne kampen, selv om den er åpen. Uruguay på sitt beste er såpass raske at de kan løpe fra forsvaret til Portugal, men Portugal har en Ronaldo som nok spiller sitt siste VM.

Frankrike - Kroatia
Dette skal Frankrike klare, selv mot den sterke midtbanen til Kroatia. Frankrike har et utrolig godt lag, og med fart fra gruppespillet skal de klare dette.

Brasil - Sverige
Reprisen fra finalen i 1958 kan fort ende med samme sifre. Selv med utrolig organisering skal ikke Sverige ha noen sjanse mot de brasilianske stjernene.

England - Polen
Lewandowski kan kanskje lage en del mål, men det kan også Kane. En kamp mellom to spisser, men hvor England har så vidt en fordel. Vi tror den er såpass stor at det blir engelsk seier.

Det betyr disse kvartfinalene:

Uruguay - Frankrike
Her tror vi på fransk seier. Frankrike skal ha et bedre lag, og flere spillere som kan benyttes. Det gir fordeler inn mot slutten av et VM.

Brasil - England
Hvis England vinner denne kampen blir det en nasjonal helligdag, men de gjør nok ikke det.

Det gir denne semifinalen:

Frankrike - Brasil
En utrolig åpen semifinale, med to særdeles gode lag. Brasil gikk ut mot Tyskland sist i semifinalen på hjemmebane, men har kanskje lært. Vi tror Brasil er best, men dette er veldig åpent.

Løp 2 mot finalen

Spania - Egypt
Her skal Spania være klart best, selv om hele Egypt og Salah nok vil prøve å hevne seg på Ramos. Spania klarer dette.

Argentina - Danmark
Det blir nok hit og ikke lenger for Åge Hareide. Argentina har slitt en del, men selv ikke Christian Eriksen er nok mot Messi og co.

Tyskland - Serbia
Fotball er et vidunderlig spill med 11 mann på hver side, og en ball. Og denne kampen vinner Tyskland.

Senegal - Belgia
Laget som aldri får det til mot laget som kan overraske. Vi tror på en siste overraskelse her. Senegal klarer det. Det er alltid ett lag som går lengre enn mange tror, og denne gangen tror vi det er Senegal.

Med disse resultatene ender det opp med følgende kvartfinaler:

Spania - Argentina
Dette blir et storoppgjør av dimensjoner, og det er vanskelig å si noe bestemt om hvilket av disse lagene som er best så langt ute i mesterskapet. Det som likevel taler litt for spansk seier er kampen 28.mars: Spania vant 6-1(!)

Tyskland - Senegal
Vi tror tyskerne skal ha relativt lett match her. Vi tror den sjokkerende gode reisen (altså overraskelsen) ender opp her.

Da blir semifinalen denne:

Spania - Tyskland
Tyskland er et særdeles godt fotball-lag, men det er også Spania. Vi tror likevel at mannskapet til tyskerne er sterkest her.

(FOTO: )

Finale:

Brasil - Tyskland
Blir det revansje for Brasil? Tysk seier? Vi tror mest på det siste, men finale er finale...

VM-vinner: Tyskland